Karatevereniging Ryo-Un-Kai

 

Het was sensei Takahashi die de bogu in de zeventiger jaren introduceerde als trainingshulpmiddel voor zijn eigen school: Ryo-Un-Kai Karatedo Nederland. Overigens is het woord school niet helemaal correct. Want sensei Takahashi koos voor een strict niet-commerciële benadering om in zijn lessen geen enkele concessie te hoeven doen aan de kwaliteit. Ryo-Un-Kai is dan ook een vereniging en de leerlingen zijn leden van die vereniging.

 

logo ryounkai karatekaratevereniging ryo-un-kaiZodra hij zag dat zijn eigen leerlingen positief reageerden op de bogu probeerde hij de karatewereld te overtuigen van het nut van de bogu als trainingshulpmiddel. Op het eerste gezicht is het daarom vreemd dat de bogu niet in elke les bij Ryo-Un-Kai een rol speelt. Dat komt echter doordat sensei Takahashi zich realiseert wat de gevaren van de bogu zijn. Hij vindt dat je eerst de basis van karate goed onder de knie moet hebben, voordat je zinvol met de bogu aan de slag kunt.

 

Ryo-Un-Kai verzorgt nu trainingen in Diemen, Amsterdam, Amstelveen, Alkmaar, Haarlem, Zaandam en Elst (Gelderland). Klik op het logo hierboven om de site van Ryo-Un-Kai te bezoeken.

 

ontwerp: 1Link